Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌خانواده؛عطیه‌همتی: در روزهای بازگشایی مدارس به شکل حضوری یکی از سرگرمی‌های بچه‌ها و خانواده‌هایشان ساختن کاردستی‌های مختلف به عنوان تکلیف مدرسه بود. تکلیفی که اگرچه دردسرهای زیادی هم برای والدین داشت و گاهی مجبور می‌شدند که خودشان آستین را بالا بزنند و کاردستی درست کنند. اگرچه این موضوع در آموزش و پرورش بچه‌ها چندان خوشایند نیست و بهتر است کاردستی‌ها بگونه‌ای انتخاب شوند که در سطح توانایی کودکان باشند اما در یکسال گذشته و با مجازی شدن آموزش‌های تحصیلی عملا کاردستی از تکالیف حذف شده‌است و شکل مجازی به خودش گرفته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که در بلندمدت می‌تواند باعث جا ماندن بچه‌ها از یادگیری یکسری از توانایی‌های ذهنی و دستی شود.

در روزگاری که بسیاری از والدین برای سرگرمی کودکانش به تبلت و موبایل متوسل می‌شوند. نباید از فعالیت‌های دستی و خلاقانه غافل شوند با اینکه کاردستی درست کردن و همراهی خانواده‌ها بهم ریختگی‌های زیادی ممکن است داشته باشد اما این همراهی شیرین می‌تواند لحظات خوشی را برای خانواده بسازد در این گزارش به چند نکته درباره فواید کاردستی می‌پردازیم.

کاردستی مهارت‌های حرکتی و هماهنگی حرکاتشان را بهبود می‌بخشد

ساختن کاردستی معمولا بچه‌ها را مجبور به استفاده از هر دو دست‌شان به روش‌های مختلف می‌کند. این کار می‌تواند به مهارت‌های حرکتی و هماهنگی حرکاتشان کمک کند. به طور مثال برش با قیچی و حتی پاره کردن یک کاغذ ساده از نظر مهارتی برای بسیاری از بچه‌ها سخت است ولی آن‌ها در هنگام درست کردن کاردستی از انجامش لذت می‌برند. این تقویت مهارت می‌تواند در سایر کارهای روزمره کودکان مانند بستن کفش، لباس پوشیدن و استفاده از وسایل آشپزخانه مانند چاقوی میوه کمک کند تا با مهارت بهتری انجامشان دهند.

کاردستی به کودکان کمک می‌کند با هنر درونشان را آشکار کنند

اغلب کودکان نسبت به اتفاقاتی که در اطرافشان می‌افتد بسیار حواس جمع هستند و هر روزه خرده اطلاعات زیادی را جذب می‌کنند تا در جمع پدر و مادر و اقوام تعریف کنند و با این کار خودی نشان دهند. اما همیشه کودکانی وجود دارند که به طور طبیعی خجالتی هستند و از بیان احساساتشان در قالب کلمات فرار می‌کنند. این کودکان معمولا دنبال روش‌های جایگزین برای بیان احساسات و حتی خواسته‌هایشان هستند. کاردستی و هنرهای دستی به خوبی این فرصت را به آن‌ها می‌دهد که از این طریق حرفهایی که در دلشان دارند را بیان کنند به طور مثال ممکن است کودکی وسیله‌ای که از والدینش درخواست دارد را به شکل مقوایی بسازد تا والدینش را نسبت به خواسته‌اش به شکل غیر مستقیم آگاه کند.

ضمنا چون این کودکان کمتر صحبت و یا به اصطلاح شیرین زبانی می‌کنند تا تحسین والدین را به همراه داشته باشند، کاردستی درست کردن فرصت مناسبی‌ست تا تشویق پدر و مادرشان را داشته باشند و نیاز به تحسین‌شان را برآورده کنند.

کاردستی باعث خلاقیت و بهروری بیشتر کودکان می‌شود

تخیل در کودکان هیچ محدودیتی ندارد. آن‌ها در بسیاری از موارد آنچه را که می‌خواهند در ذهن‌شان تصور می‌کنند و از تصور چیزهای عجیب و غیرممکن نمی‌ترسند. کاردستی و هنر راه بسیار خوبی است که این تخیل نامحدود را به محصول پرباری تبدیل کند. کاردستی‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و با ماده‌ها مختلفی ساخته می‌شوند. همین تنوع باعث می‌شود کودکان گزینه‌های مختلف را جستجو کنند و پیش خودشان فکر کنند که کار با چه ابزارهایی حالشان را بهتر می‌کند. کسی چه می‌داند شاید همین جستجوی ساده که صرفا برای سرگرمی آن‌ها قرار است انجام شود ممکن است بعدا تبدیل به حرفه و شغل موردعلاقه‌شان شود. مانند طراحی گرافیک، یا حتی معماری

کاردستی به کودکان کمک می‌کند مهارت‌های تازه پیدا کنند

بچه‌های هنگام درست کردن کاردستی به کشفیات تازه‌ای از خودشان و توانایی‌هایشان پی می‌برند. به طور مثال وقتی یک خردسال برای اولین بار مداد دستش می‌گیرد فقط به شکل تصادفی خط‌خطی می‌کند. او بعد از این متوجه می‌شود که می‌تواند خط‌خطی‌هایش را هدفمند کند و با مداد توی دستش اشکال مختلف ترسیم کند. در نهایت شروع به تقلید می‌کند و تلاش می‌کند حروف کتاب‌ها را بنویسد. در کاردستی نیز به شکل پیچیده‌تر این اتفاق می‌‌افتد وقتی کودک با کاغذ‌های رنگی دایره‌ای را می‌برد. در خیالش ممکن است دایره‌های رنگی را به شکل میوه‌های مختلف ببیند و تمایل پیدا کند چیزهای تازه‌تری را خلق کند و این زنجیره همینطور ادامه پیدا می‌کند و توانایی‌های ذهنی و دستی او به طور همزمان تقویت می‌شود.

کاردستی به کودکان تفکر انتقادی را یاد می‌دهد

هنر با امکانات و انتخاب‌های بی‌پایان همراه است. وقتی بچه‌ها می‌‌خواهند خانه رویایی‌شان را نقاشی کنند و یا به شکل ماکت بسازند ناچار باید تصمیمات مختلفی بگیرند. آیا باغچه خواهند داشت؟ در آپارتمان زندگی می‌کنند یا یک خانه؟ منظره روبروی خانه‌شان چه شکلی خواهد بود؟ آن‌وقت تلاش می‌کنند برای هر انتخاب استدلال داشته باشند. تصمیم بگیرند و بعد از تصمیم آن را ارزیابی کنند. ممکن است بعد بفهمند که از تصمیمی که گرفته‌اند راضی نیستند و با چالش کشیدن خودشان انتخاب دیگری انجام دهند تا در نهایت به ایده موردنظرشان برسند و همه این‌ها با ساختن یک کاردستی ساده توسط خودشان محقق می‌شود.

کاردستی به معاشرت کودکان کمک می کند

کاردستی به گونه ویژه‌ای معاشرت را در کودکان تقویت می‌کند. آن‌ها ممکن است در معاشرت باهم علایق و سلایق مختلفی داشته باشند اما دوست دارند کاردستی‌هایشان را به هم نشان دهند و یا درباره چیزی که با دست خودشان ساخته‌اند حرف بزنند و حتی به هم یاد بدهند و یا باهم کاردستی تازه بسازند. اگر کودک شما یک کاردستی که ساخته را به کودک دیگری نشان دهد و او از کارش تعریف کند. بین آن‌ها یکباره محبت و صمیمیت خاصی به وجود می‌آید و می‌توانند یکباره باهم صمیمی شوند.

چه کاردستی‌هایی با کودکمان بسازیم؟

بچه‌ها تشویق به ساخت کاردستی شوند باید به چیزهایی را در نظر بگیرید که برایشان جذاب باشد و اثر مثبت آن را در خودشان به شکل روزانه احساس کنند تا میل به ساختن در آن‌ها هربار بیشتر و بیشتر شود.

کاردستی که فصل‌ها را نشان بدهد

بچه‌ها فصل‌ها را با مشخصه‌های ظاهری و المان‌هایش می‌شناسند. به طور مثال زمستان را با آدم برفی‌هایش و پاییز را با برگ‌های زرد و نارنجی می‌شناسند. کاردستی‌های فصلی می‌تواند ذهن آنها را خلاق تر کند و هوای بیرون از خانه را به خانه بیاورند. به خصوص در روزهایی که کرونا آنها را از درک هوای خارج از خانه دور کرده‌است. می‌توانید یک بخشی از خانه را به کاردستی‌های فصلی و مناسبتی اختصاص دهید و هر چندوقت با کاردستی تازه دکور آن را تغییر دهید.

کاردستی‌هایی برای زیبا‌سازی خانه و اتاق کودکان بسازید

بچه‌ها اگر اتاق داشته باشند حساسیت زیادی روی آن دارند. اگرچه ممکن است آن را بهم ریخته کنند. کاردستی‌های تزئینی برای اتاقشان می‌تواند زمینه مرتب بودن اتاقشان را فراهم کند. آن‌ها وقتی با کاردستی‌های خودشان اتاق را تزئین شده می‌بینند، برای مرتب نگه‌داشتن اتاقشان بیشتر تلاش می‌کنند و دوست دارند هرکس که وارد خانه‌شان می‌شود را به اتاقشان ببرند و آنجا را به او نشان بدهند.

با کاردستی اسباب‌بازی بسازید

بچه‌ها اگر از اسباب‌بازی‌های قدیمی‌شان خسته شوند و یا زمان زیادی از خرید آن‌ها گذشته باشد مجدد خواهان اسباب‌بازی تازه هستند. این موضوع ربطی به تعداد اسباب‌بازی‌هایشان ندارد بلکه آن‌ها می‌خواهند یک تنوع تازه در روزمرگی‌ و شکل بازی‌شان ایجاد کنند. بهتر است آن‌ها را تشویق کنید با ساختن کاردستی اسباب‌بازی‌های تازه درست کنند. این کار علاوه بر مهارت آموزی آنها را تشویق می‌کند که وسیله‌شان را بهتر نگهداری کنند. چون مشاهده شده که کودکان به دست‌سازه‌هایشان حساسیت بیشتری دارند.

کاردستی‌های کاربردی بسازید

کودک شما به جامدادی احتیاج دارد؟ می‌خواهد برای برگزاری مراسم تولد کلاه تولد داشته باشد؟ چه کاری جذاب‌تر از آنکه این وسیله‌ها را خودش بسازد؟ خلق چیزهای کاربردی واقعا لذت‌بخش است. از او بخواهید کمی فکر کند و ببیند می‌تواند آنچه احتیاج دارد را خودش بسازد یا نه و اگر بتواند این کار را انجام دهد امتیاز بزرگی نسبت به همسن و سال‌هایش دارد و او را تشویق کنید. قلمدان، جعبه کادو، وسیله‌های نظم دهنده کشوی لباس. جاسوزنی و حتی یک کیف پول کوچک برای خودش کاردستی‌های جذابی می‌توانند باشند.

هدیه‌های کاردستی بسازید

بچه‌ها هدیه دادن به دوستانشان را دوست دارند. آنها اغلب بی‌مناسبت به دوستانشان هدیه می‌دهند. بسیاری اوقات هدیه ارزش مادری چندانی ندارد و یک پاک‌کن ساده‌است اما آن‌ها دوست دارند به سادگی یک پاک‌کن دوستشان را خوشحال کنند. بهتر است این مواقع آن‌ها را تشویق کنیم برای دوستشان کاردستی بسازند. سازه‌های ساده اوریگامی مثل نشانه‌های کتاب برای کودکان بسیار جذاب است.

با دور ریختنی‌ها کاردستی بسازید

بهتر است برای تشویق هر وسیله قابل بازیافتی را که قصد دور ریختن دارید به بچه‌ها نشان دهید و بگویید آیا ایده‌ای برای بازیافت آن داردن؟ آیا با این شیشه مربا و یا قوطی چیزی به ذهنشان می‌رسد؟ بچه‌ها از دور ریختن خوششان نمی‌آید. آنها دل کندن از هرچیزی حتی کاغذ شکلات رنگی برایشان سخت است و تلاش می‌کنند برایش ایده‌ای داشته باشند تا دور نیندازند. کاردستی ساختن این فرصت را به آن‌ها می‌دهد تا ایده‌هایشان را عملی کنند و برای دور‌ریختنی‌هایشان برنامه داشته باشند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان خانواده کاردستی والدین مهارت های زندگی داشته باشند طور مثال اسباب بازی دوست دارند کاردستی ها درست کردن بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند

به گزارش خبرگزاری مهر، مصرف سیگار باعث بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلاء به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را ازدست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

کد خبر 6096974 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • کدام مشاغل از ارایه اسناد و دفاتر مالی معاف شدند؟
  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان